Pony’s

Op deze pagina stellen wij onze pony’s aan jullie voor. Zij betekenen stuk voor stuk ontzettend veel voor ons dus wij vinden het heel belangrijk dat er met respect met de pony’s wordt omgegaan! Wij stellen zeer hoge eisen aan het welzijn van onze pony’s. Zij staan van voorjaar tot najaar 24/7 in kuddeverband op een groot stuk weiland. Wij vinden dat een paard zo min mogelijk in een stal moet staan maar helaas ontkomen wij er niet aan in de winter. Wel mogen zij elke dag meerdere uren met elkaar loslopen in de bak en in de middag lopen zij vaak in de lessen. Zij lopen gemiddeld 1-2 lessen per dag en hebben regelmatig (wekelijks) wel een dag vrij. De pony’s krijgen onbeperkt hooi, dit voorkomt lichamelijke ongemakken zoals maagzweren maar gaat natuurlijk ook verveling tegen. Wij hebben 4 losse grote stallen, een grote groepsstal en een stal met uitloop. Wij kijken goed naar de pony’s welke optie de beste voor ze is. De pony’s gaan met regelmaat naar de hoefsmid/tandarts en worden ook onderworpen aan een wormenonderzoek. Uiteraard wordt er nooit en te nimmer bespaard op dierenartsen. Alle pony’s hebben een goed passend zadel en hoofdstel en ook dit wordt regelmatig gecontroleerd door een gediplomeerd zadelpasser.

Wouter

Wouter (2004) is al bij ons sinds hij een klein veulentje was. Hij is de clown van het stel en kan heel goed springen. Ook loopt hij soms voor de kar. Het is wel hard werken om op Wouter te rijden want hij is liever lui dan moe! Wouter is een minishetlander.

Numir (Desert Rose Numir)

Desert Rose Numir (2002) is een geweldige mooie arabische volbloed. Ik heb vele lange endurance wedstrijden op hem gereden. Hij is mijn ”once in a lifetime” paard en ik ben stapelgek op hem. Numir waardeert het enorm om lekker bitloos gereden te worden.

Jolyn (Estella’s Jolyn)

Jolyn (2011) is onze mooie welsh B pony. Zij is nog niet zo lang bij ons, maar wat zijn we blij met haar! Inmiddels is het een prachtige veelzijdige sportpony aan het worden. Ze is lekker vlot en een super pony voor de wat gevorderde ruitertjes, hoewel ook beginners inmiddels goed op haar weg kunnen rijden! Jolyn werkt heel erg graag en staat altijd vooraan om mee te mogen. Springen kan zij als de beste! Jolyn is de moeder van Lylou.

Cash (Casimir)

Cash (2017) is onze haflinger ruin. Het is een enorme lompe aanhankelijke lieve kleuter en komt het liefst bij je op schoot zitten. Cash heeft een flink litteken op zijn heup. Dit heeft hij als jong paard opgelopen, waardoor weten we niet, maar hij heeft er gelukkig geen last van!

Bess (Lowland Bess)

Bess (2010) is een mooie witte welsh A pony. Bess heeft bij haar vorige eigenaar 2 veulentjes gehad! Bess is zeer geschikt voor de kinderen die al een beetje kunnen rijden. Ze vindt het heerlijk om te werken en heeft dan ook weinig geduld om stil te staan. Bess is enorm slim, zij kan zelf haar halster en hoofdstel afkrijgen. We zien Bess dus regelmatig het erf verkennen als ze haar truc weer heeft uitgevoerd. Bess is de moeder van Daisy.

Hasta (la Vista)

Hasta (2016) is een fjordenmerrie. Deze dame weet heel goed wat zij wil en vooral ook wat zij niet wilt. Om te knuffelen zit je bij Hasta altijd goed, soms is zij daarbij echter wat hardhandig. Hasta kan heel erg goed springen en vindt dit geweldig om te doen. Ook met buitenrijden is zij echt goud waard!

Dolly

Dolly (2017) is onze uit de kluiten gegroeide shetlander merrie. Zij is maar liefst 1.15 hoog. Dolly is een mooie vos met een grote witte bles. Haar hoofd is enorm groot in vergelijking met haar lijf, maar toen ik haar zag was ik op slag verliefd. Dolly is heel lief met kinderen en vindt het heerlijk om te knuffelen, wel is zij de meest eigenzinnige pony die er bestaat. Ik zeg altijd dat haar foto in het woordenboek staat bij de betekenis van eigenwijs! Dolly is de moeder van Applejack.

Boy

Boy (2017) is onze stoere bonte pony, hij heeft een grote mond maar een heel klein hartje. Net als Bess is Boy een kei in zelf zijn halster afkrijgen. Het is hem zelfs gelukt om een keer zijn zadel af te krijgen. Daarnaast is Boy ontzettend braaf tijdens het rijden. Klein maar dapper en we zijn dolblij met deze topper.

Noud

Noud (2015) is een prachtige stoere palomino ruin. Noud weet allemaal al wel hoe het in zijn werk gaat. Met rijden is hij ontzettend braaf en door beginnende en gevorderde ruiters de rijden. In de omgang kan hij wat nukkig zijn. Noud doe je geen plezier met lange poetsbeurten door veel verschillende mensen, hij kan dan heel erg boos kijken en zelfs een beetje dreigen. Natuurlijk staan wij altijd klaar om te helpen met poetsen en opzadelen. Voor Noud is dit net zo fijn.

Barry van Stal Roelen

Barry (2019) is een ontzettende lieve pony. Barry is de vader van Lylou, Applejack en Daisy! Inmiddels is hij gecastreerd en gaat hij als ruin door het leven. We zijn hem rustig aan in de lessen aan het introduceren.

Shadow

Shadow (2019) is een prachtige zwarte merrie. Zij is gek op knuffelen en aandacht. Deze dame weet ook heel goed wat zij wil en laat zich niet onder sneeuwen door de andere pony’s. Met rijden is ze heel braaf maar moet ze nog een hoop leren. Shadow is nog heel jong dus daar nemen we alle tijd voor!

Max

Max (2018). Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een pony erbij maar toen ik Max tegenkwam op internet ging mijn hart sneller kloppen. Hij lijkt namelijk precies op mijn lievelingspony Kruimeltje van vroeger. Een weekje later stond Max dus op stal. Hij heeft flinke ondeugende shetlander streken maar vindt buitenrijden dan weer helemaal het einde en zal dan geen stap verkeerd zetten.

Diggy

Diggy (2019) is onze kleine tinkerruin. Deze pony is met recht bomproof, vindt niets eng en het kan hem niet gek genoeg.

Lylou

Op 13 Maart 2023 werd het allereerste veulentje van de Ponyhoeve geboren. Lylou is de dochter van Jolyn en Barry en het halfzusje van Applejack en Daisy.

AppleJack

Op 20 Maart 2023 is AppleJack geboren, zij is de dochter van Dolly en Barry en het halfzusje van Lylou en Daisy!

Daisy

Op 27 maart is Daisy geboren. Zij is de dochter van Bess en Barry, en het halfzusje van Lylou en Applejack.

Play Time Texas

Texas (2020) is het paard van Frank. Deze grote jonge knul wordt niet in de lessen gebruikt.

In Memoriam

Pom (Karla) (1990-2020)

Op 30-11-2020 heb ik mijn allereerste eigen pony op 30 jarige leeftijd in moeten laten slapen. Pom had veel pijn in haar benen, werd steeds stijver en liep steeds meer kreupel. Pom kreeg ik toen ikzelf nog een kind was, ik heb haar 21 jaar gehad. Met haar heb ik zoveel mooie avonturen beleefd en ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik haar zolang in mijn leven heb gehad. Natuurlijk mis ik en vele anderen haar vreselijk, maar ik ben blij dat verder lijden haar bespaard kon blijven. Dag lieve Pom, ik hoop dat je nu samen met Menno pijnvrij in volle galop over de groene vlaktes kan gaan.

Menno (1999-2020)

Menno was onze geweldige shetlander, hij had altijd zin om te werken. Zet Menno maar voorop in de les, de rest volgde hem wel. Helaas kreeg Menno op 21 jarige leeftijd een afwijking in zijn slokdarm, het slikken van normaal voedsel ging niet meer. Hierdoor hebben wij op 16 Juli 2020 na eveneens een hele heftige slokdarm verstopping de keuze moeten maken om afscheid te nemen. Hij zal door ons en vele kindjes enorm gemist worden.

Domenic (v Compean) (1987-2014)

Domenic was de draver van Frank, hij kreeg hem als 3 jarig jong paard en uiteindelijk hebben we Domenic in januari 2014 op 27 jarige leeftijd in laten slapen. Hij had een heftige peesblessure, veel pijn en zijn lijf was op.

Bo (Mr. Bojangles) (2006-2022)

Bo (2006) was onze grote witte reus. Met Bo hebben wij veel wedstrijden gereden, Springen, dressuur en endurance. Een heel veelzijdig paard dus. Hij was ons eigen paard en liep niet mee in de lessen. Helaas gooide ook bij hem een enorme peesblessure roet in het eten en hebben we hem uit zijn lijden moeten verlossen op 5 oktober 2022. Hij wordt erg gemist.

Misty (Opke Liebas) (1999-2022)

Misty (1999) was de lieveling van vele. In 2022 is zij met pensioen gegaan. Helaas mocht zij daar niet lang van genieten. Misty werd hoefbevangen en had veel pijn. Nadat pijnstilling en bloedverdunners weinig verlichting gaf werd besloten dat Misty het niet verdiende om met zoveel pijn rond te lopen en is zij heel rustig ingeslapen. Ik ben Misty ontzettend dankbaar voor alles wat zij voor de Ponyhoeve heeft betekend. Vele kinderen hebben op haar leren rijden en zij zit dan ook voor altijd in mijn hart!

Verkocht

Leonardo van de Beekhoeve

Leo (2017) was onze mini shetlander. Helaas had hij een afwijking aan zijn schouder waardoor hij niet intensief gereden kon worden. Leo staat nu bij een goede vriendin van mij te genieten van zijn rustige leventje.

Karel

Karel (2014) hebben wij verwaarloosd gekocht. Helaas bleek zijn vertrouwen in de mens dusdanig beschadigd dat ik hem geen plezier deed om rijpony voor veel verschillende kinderen te worden. Nadat hij weer volledig gezond was hebben wij een super plekje voor hem gevonden waar hij de hele dag mag spelen met andere paarden en er geen verwachtingen meer van hem zijn. Op de foto is hij op zijn nieuwe plekje met zijn beste vriend!

Enzo (Energique de L’espaud)

Enzo kochten wij als project, hij is geboren in het wild in Frankrijk. Ondanks dat het een onwijs lief paard is bleek hij niet geschikt als kinderpony. We hebben een super fijn plekje voor hem gevonden in Friesland.

Scroll to Top